Actualitzat 25/8/2014 15:58:40 +00:00 CET

Bachelet injecta 3.000 milions d'euros a Codelco per reactivar l'economia

Michelle Bachelet
Foto: PRESIDENCIA DE CHILE

SANTIAGO, 25 Ago. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de Xile, Michelle Bachelet, ha signat aquest dilluns el pla per destinar, entre 2014 i 2018, un total de 4.000 milions de dòlars (uns 3.000 milions d'euros) a la minera estatal Codelco amb l'objectiu d'ajudar a la reactivació de l'economia i mantenir el lideratge de l'empresa en el sector.

   "Aquest suport financer cap a una empresa de l'Estat no té precedents en la nostra història. És un esforç que estem fent tots, apostant pel creixement de Codelco", ha assegurat Bachelet, segons el diari xilè 'El Mercurio'.

   Amb aquesta injecció de capital, l'executiu espera que l'empresa pública dugui a terme el pla d'inversió més gran de la seva història i pugui amb això mantenir la seva posició líder al mercat.

   Del total de la inversió, 3.000 milions de dòlars (uns 2.272 milions d'euros) provindran d'emissió de deute del Tresor Públic, mentre que els altres 1.000 milions de dòlars (uns 757 milions d'euros) es trauran dels propis beneficis de l'empresa. La minera pública espera que del 2014 al 2025 l'Estat inverteixi un total de 25.000 milions de dòlars (uns 19.000 milions d'euros) en ella.

   "Tenint en compte que es tracta de recursos que pertanyen a tots els xilens, aquestes quantitats seran lliurades en forma anual, subjectes al compliment de metes del pla de negocis de desenvolupament de l'empresa", ha subratllat la presidenta.

   La mandatària ha deixat clar que l'objectiu d'aquest projecte no és només que l'empresa millori i mantingui la seva posició al mercat internacional sinó que a més sigui un exemple a l'hora de portar a terme el seu comès i ajudi al progrés del país.

   "L'anunci d'avui té una rellevància encara més en el context actual. És una responsabilitat de tots, és una responsabilitat amb aquesta empresa de tots els xilens, però també amb la revitalització de l'economia", ha destacat Bachelet.

   El pla ha arribat en un moment en el qual Xile s'enfronta amb una situació econòmica de desacceleració i davant de la qual el Govern de Bachelet ha imposat una sèrie de mesures amb l'objectiu de reactivar l'economia del país.

   "Les últimes xifres han confirmat que la nostra economia travessa per un període de desacceleració. Davant d'aquesta situació el Govern  impulsarà totes les mesures que es requereixin per reprendre els nostres nivells de creixement", ha explicat la mandatària.