Publicat 30/6/2020 13:04:33 +02:00CET

Xi Jinping promulga la polèmica llei de seguretat nacional de Hong Kong

El president de la Xina, Xi Jinping
picture alliance / Wolfgang Kumm / DPA - Archivo

MADRID, 30 juny (EUROPA PRESS) -

El president de la Xina, Xi Jinping, ha promulgat aquest dimarts la polèmica llei de seguretat nacional de Hong Kong, hores després que l'hagi aprovada per unanimitat el Parlament, malgrat les crítiques que ha rebut de la comunitat internacional, que tem que acabi amb l'estatus especial de l'excolònia britànica.

Xi ha signat el decret presidencial 49 que promulga la Llei de la República Popular de la Xina sobre el Manteniment de la Seguretat Nacional a Hong Kong, que perseguirà totes les activitats considerades "secessió", "subversió" o "terrorisme", segons informa l'agència de notícies Xinhua.

La norma s'ha incorporat a la Llei Bàsica de Hong Kong, considerada el text constitucional del territori, per la qual cosa es tracta d'un canvi de gran importància que podria afectar el principi 'un país, dos sistemes' que resumeix l'encaix de la regió dins el gegant asiàtic.

Diversos països occidentals i ONG han denunciat que la Xina estreny cada vegada més el cèrcol sobre Hong Kong. L'any passat, el Govern hongkonguès de Carrie Lam va proposar aprovar una llei d'extradició a la qual finalment va haver de renunciar per les fortes protestes que s'han mantingut de manera intermitent.

La cap de l'executiu hongkonguès, alineada amb Pequín, ha protagonitzat aquest dimarts una ferma defensa de la llei de seguretat nacional en un vídeo que ha adreçat al Consell de Drets Humans de les Nacions Unides.

"Insto la comunitat internacional a respectar el dret del nostre país a salvaguardar la seguretat nacional i les aspiracions del poble de Hong Kong a l'estabilitat i l'harmonia", ha dit, segons recull 'South China Morning Post'.

Contador