Xavier Espot i Pedro Sánchez aborden a Nova York la Cimera Iberoamericana 2020

Publicat 25/9/2019 20:59:26CET
El president del Govern espanyol Pedro Sánchez i el cap del Govern d'Andorra Xavier Espot sere úne en les Nacions Unides
SFG

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 25 set. (EUROPA PRESS) -

El cap de Govern d'Andorra, Xavier Espot, i el president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, s'han reunit aquest dimecres a la seu de les Nacions Unides a Nova York, aprofitant la seva assistència a la Cimera del Clima.

Segons un comunicat del Govern d'Andorra, han parlat sobre les relacions bilaterals en general i, en particular, sobre la seguretat i el trànsit de mandataris pel territori espanyol per assistir a la Cimera Iberoamericana que tindrà lloc a Andorra l'any 2020.

Els dos països han reafirmat el seu compromís de col·laboració en els diferents àmbits de l'organització de la Cimera Iberoamericana de caps d'Estat i de Govern, i han tractat especialment el punt de la seguretat dels líders polítics durant el seu pas per Espanya de camí a Andorra.

Sánchez ha aprofitat per felicitar Espot pel tema de treball dels esdeveniments del bienni: 'Innovació per al Desenvolupament Sostenible-Objectiu 2030'.

Ambdós també han tractat l'agenda de negociació amb la Unió Europea, així com les prioritats dels dos països en els diferents fòrums multilaterals.

REUNIONS DEL GOVERN D'ANDORRA

En la reunió, Espot i Sánchez han estat acompanyats per la ministra d'Afers Exteriors d'Andorra, Maria Ubach.

Espot també s'ha reunit aquest dimecres a les Nacions Unides amb el primer ministre de Luxemburg, Xavier Bettel, mentre que la ministra Ubach s'ha reunit amb els seus homòlegs de Cuba, Bruno Rodríguez; de Bolívia, Diego Pary; de la República Dominicana, Miguel Vargas, i d'Estònia, Urmas Reinsalu.