Publicat 7/6/2020 18:51:05 +02:00CET

Vuit de cada deu votants als EUA creuen que el país està "fora de control"

El president dels Estats Units, Donald Trump
Shealah Craighead/White House/dp / DPA

   MADRID, 7 juny (EUROPA PRESS) -

   Vuit de cada deu votants als Estats Units consideren que la pandèmia de coronavirus, la crisi econòmica derivada de l'epidèmia i la incapacitat de Donald Trump per unificar el país com a president dels Estats Units han confluït fins a desembocar en un estat completament fora de control, segons una enquesta publicada per la cadena NBC i el diari 'The Wall Street Journal'.

   L'enquesta ha estat realitzada entre el 28 de maig i el 2 de juny, durant les protestes per la mort a les mans de la Policia del ciutadà nord-americà negre George Floyd. S'ha fet, per tant, abans de l'anunci aquest divendres de les dades d'atur del mes de maig, que han quedat per sota del devastador 20 per cent pronosticat per alguns analistes.

   Segons l'enquesta, el 80 per cent dels votants registrats de tots dos partits percep que "les coses estan en general fora de control als Estats Units", enfront del 15 per cent que creu que la situació està canalitzada.

   En el que a l'impacte del coronavirus es refereix, un 63 per cent dels votants, explicant tots dos partits, 'està molt preocupat' o 'una mica preocupat' sobre la possibilitat que ells o algun membre de la seva família pugui contreure una malaltia que ha deixat ja més de 110.000 morts als Estats Units, respecte al 73 per cent reflectit a l'abril.

   Un 46 per cent del conjunt de votants descriu com a 'dolent' l'estat de l'economia. És el percentatge més alt de negatividad registrat en aquesta enquesta des de 2012. Només un cinc per cent creu que la salut econòmica del país és 'excel·lent'.

   Finalment, les enquestes d'intenció de vot col·loquen Trump set per sota respecte al seu futur rival en les eleccions de novembre, l'ex-vicepresident Joe Biden. El percentatge no ha canviat des d'abril, amb un marge d'error de +/- 3,6 per cent.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- Reparteixen més de 90.000 mascaretes entre empreses de polígons industrials de Terrassa

 2. 2

  Un detingut per disparar a dos homes a Cambrils

 3. 3

  El PDeCAT avisa que no es pot militar en un altre partit alhora, tampoc Puigdemont

 4. 4

  Dos detinguts per robar en un local d'oci nocturn a Manresa

 5. 5

  La pandèmia del coronavirus deixa gairebé 220.000 casos les últimes hores i suma 12,7 milions de contagis