Von der Leyen i el seu equip de comissaris aconsegueixen el vistiplau de l'Eurocambra

Publicat 27/11/2019 13:09:19CET
Ursula von der Leyen intervé davant el Parlament Europeu
Philipp von Ditfurth/dpa

BRUSSEL·LES, 27 nov. (EUROPA PRESS) -

La conservadora alemanya Ursula von der Leyen ha aconseguit aquest dimecres el vistiplau del Parlament Europeu al seu equip de comissaris, cosa que li permetrà agafar el relleu de Jean-Claude Juncker al capdavant de la Comissió Europea aquest diumenge, 1 de desembre; amb el compromís de dirigir un executiu "geopolític" i paritari, capaç de liderar la lluita contra el canvi climàtic i la transició digital.

La nova comissió ha estat aprovada en sessió plenària (461 vots a favor, 157 en contra i 89 abstencions) amb el suport majoritari del Partit Popular Europeu, dels socialistes i demòcrates i dels liberals de Renovar Europa. Els Verds van anunciar la seva abstenció, mentre que l'Esquerra Unitària s'hi va posicionar en contra.

Prendrà possessió amb un mes de retard respecte al calendari previst pel veto de l'Eurocambra a tres comissaris que França, Hongria i Romania van haver de reemplaçar i ho farà amb la cadira buida del Regne Unit, que ha renunciat al seu comissari tot i estar obligat a presentar-ne un mentre no es produeixi el Brexit.

"En els propers cinc anys, la nostra Unió s'abocarà a una transformació que afectarà cada part de la nostra societat i economia. I ho farem perquè és el més correcte, no perquè sigui fàcil", ha promès la presidenta electa en un discurs sense sorpreses davant el ple del Parlament Europeu abans de la votació del Col·legi de Comissaris.

Contador