Publicat 24/1/2020 10:54:45 +01:00CET

El volcà Taal torna a registrar una forta activitat a les Filipines

El volcà Taal a les Filipines.
Alejandro Ernesto/dpa

MANILA, 24 gen. (DPA/EP) -

El volcà Taal, a les Filipines, ha tornat a provocar una intensa activitat sismològica i a expulsar grans columnes de vapor a l'atmosfera mentre les autoritats del país mantenen la segona màxima alerta per evitar el risc entre la població, segons ha informat l'Institut de Vulcanologia i Sismologia del país (PHIVOLCS, en anglès).

"Una activitat tan intensa podria causar més erupcions", ha informat l'agència en el seu últim butlletí, en què ha confirmat que "l'alerta de nivell 4, la segona més important, continua en vigor".

Des que va entrar en acció el volcà el passat 12 de gener han estat evacuats més de 300.000 residents de totes les poblacions situades en un radi de 14 quilòmetres, ha recordat l'institut.

Les columnes de vapor es deuen a la pujada del magma, segons ha explicat el director de la Divisió de Prevenció i Supervisió d'Erupcions del PHIVOLCS, Mariton Bornas. "Semblava que havia disminuït en els darrers dies, però potser era perquè les xemeneies estaven embussades. Com que el vapor és més intens, aquests taps sembla que han estat eliminats", ha indicat.

Bornas s'ha abstingut de pronosticar amb exactitud una possible erupció, i ha afirmat que estan pendents de més dades.