Publicat 16/1/2020 12:29:53 +01:00CET

El volcà Taal redueix la seva activitat tot i que es manté l'alerta pel risc d'erupció explosiva

Núvols de fum expulsats pel volcà Taal
PHIVOLCS

MADRID, 16 gen. (EUROPA PRESS) -

L'activitat del volcà Taal, situat a uns 66 quilòmetres al sud de Manila, a les Filipines, ha reduït la seva activitat en les últimes hores encara que es manté el nivell d'alerta 4 davant el risc d'una erupció explosiva, segons ha informat aquest dijous l'Institut de Vulcanologia i Sismologia de les Filipines (Phivolcs).

L'activitat del volcà, tot i que s'ha reduït en línies generals, encara està en el rang de risc que es registri una erupció explosiva en les properes hores o dies. En el seu primer butlletí informatiu d'aquest dijous, el Phivolcs ha indicat que el volcà està expulsant columnes de fum gris i que les cendres s'estan dispersant del sud-est a l'oest del principal cràter.

Des de les 13.00 hores de diumenge, el Phivolcs ha registrat 566 terratrèmols volcànics, 172 dels quals de magnituds d'entre 1,2 i 4,1. Des de les 17.00 hores de dimecres fins a les 05.00 hores d'aquest dijous, el centre vulcanològic ha registrat 103 terratrèmols, catorze dels quals d'intensitats d'entre 1,4 i 4.

"Aquesta intensa activitat sísmica probablement significa la contínua intrusió magmàtica sota el volcà Taal, cosa que podria conduir a més activitat eruptiva", ha advertit el Phivolcs, segons recull el diari filipí 'The Philippine Star'.