Publicat 10/8/2020 19:44:52 +02:00CET

Veneçuela comença a retirar les mesures de quarantena malgrat l'augment dels contagis de Covid-19

El president veneçolà, Nicolás Maduro.
Prensa Miraflores/dpa

   MADRID, 10 ago. (EUROPA PRESS) -

   Les autoritats de Veneçuela han començat aquest dilluns a retirar les mesures de quarentena al país malgrat l'augment dels casos de coronavirus, que ha deixat 25.805 positius i 223 morts des que va començar la pandèmia.

   El districte de la capital, Caracas, així com a sis Estats del país reobriran la seva economia a partir d'aquest dilluns, tal com ha avançat el president, Nicolás Maduro, en declaracions de la cadena VTV.

   A més, 17 Estats més han estat posats sota mesures de quarentena "més flexibles" que inclouen setmanes de reobertura i de tancament. El Govern ha assenyalat que el diumenge es van registrar uns 800 nous casos, 337 d'ells a Caracas.

   No obstant això, les autoritats han decidit deixar una quarentena permanent en els municipis propers a la frontera amb Colòmbia, on s'han constatat de moment 387.481 casos.

   A més, Maduro ha ampliat 30 dies més l'emergència sanitària, que va ser anunciada a mitjans de març, enmig de crítiques per part de la comunitat internacional sobre la gestió de la crisi sanitària.