Veneçuela capta 596 milions amb el llançament del petro, la criptomoneda bolivariana

Publicat 21/2/2018 11:27:18CET
Nicolás Maduro
FLICKR

CARACAS, 21 febr. (EUROPA PRESS) -

El Govern de Veneçuela ha rebut ordres de compra per import de 596 milions d'euros durant la primera sessió de compravenda del petro, la criptomoneda reforçada per les reserves de petroli, or, gas i diamants del país, segons ha anunciat el president veneçolà, Nicolás Maduro.

"Hem aconseguit la intenció de compra en la prevenda per l'ordre dels 4.777 milions de iuans, la qual cosa significa 596 milions d'euros, 735 milions de dòlars. Ja els tenim a les nostres mans en petros", ha declarat Maduro després del llançament de la criptomoneda aquest dimarts.

Segons els plans del Govern, el febrer es vendrien un 38,4% dels 100 milions de petros que entraran en circulació, l'equivalent a 2.300 milions de dòlars, i un mes després el 44%, uns 2.700 milions de dòlars. El 17,6% restant quedaria a mans del Govern i el seu grup d'assessors, VIBE.

Així mateix, Nicolás Maduro ha ordenat aquest dimarts a les empreses estatals Petróleos de Veneçuela (Pdvsa), Pequiven i la Corporación Venezolana de Guayana (CVG) fer un percentatge de les seves vendes i compres en petros.

"Aquí arribarà el petro i les coses han de fer-se d'una altra manera", ha declarat Maduro, en assenyalar que "proveïdors i creditors d'aquestes empreses han de fer les seves transaccions comercials de compravenda en un percentatge dels seus productes i subministraments a través del petro des d'avui".

D'altra banda, el president veneçolà ha defensat que amb el llançament al mercat internacional d'aquesta criptomoneda s'aconseguiran nous recursos econòmics per al país.