Publicat 18/11/2019 16:44:00 +01:00CET

Venècia comença a recuperar la normalitat després de la pitjor setmana de la seva història per les marees altes

La Plaza de la Basílica de San Marcos en Venecia, inundada por la marea alta

La baixada del nivell d'aigua permet avaluar els danys tot i que la majoria de comerços segueixen tancats

ROMA, 18 Nov. (EUROPA PRESS) -

Venècia ha començat aquest dilluns a recuperar la normalitat amb la baixada del nivell de l'aigua després de la que ha estat la pitjor setmana de la seva història des de l'any 1872 com a conseqüència de les marees altes, especialment el 13 de novembre, el dia en el qual es va registrar una cota de 187 centímetres d'aigua.

Després de la baixada del nivell de l'aigua, aquest dilluns els carrers de Venècia han aparegut plenes d'objectes, mobles, llibres i altres estris i la majoria de les botigues i establiments han mantingut les portes tancades perquè encara treballen per recuperar les instal·lacions després de les últimes inundacions.

Segons informa el diari 'Il Corriere della Sera', la majoria dels comerciants han tornat a Venècia per netejar i reorganitzar els establiments. Durant la jornada del diumenge, les defenses de la Basílica de Sant Marcos han aguantat davant de les inundacions, sense que s'inundés la cripta.

Fins al moment, l'Ajuntament de Venècia he fet una avaluació de danys de més de 1.000 milions d'euros a la ciutat. Gairebé totes les esglésies han patit greus danys com a conseqüència de les inundacions derivades de les marees altes de la setmana passada.

No obstant això, aquesta complicada situació ha donat pas a la solidaritat amb Venècia, amb més d'un milió d'euros en donacions lliurades a l'Ambaixada d'Itàlia a Moscou per a la restauració del patrimoni artístic i arquitectònic de la ciurtat italiana.

A l'espera de l'arribada dels fons, Venècia ha rebut aquest dilluns 280 voluntaris de grups i d'associacions de Protecció Civil de diferents punts d'Itàlia per participar en les tasques de reconstrucció d'edificis.

Les previsions del Centre de Marees assenyalen que aquest dilluns el nivell de l'aigua arribarà als 105 centímetres a les 13.20 hores, després que durant la matinada, a les 2.45 hores, el nivell fos de 78 centímetres. Aquests nivells estan molt allunyats de la màxima de 187 centímetres marcada el 13 de novembre i els 150 centímetres del 17 del mateix mes. La previsió és que en els propers dies el nivell se situï prop dels 100 centímetres.

el més llegit

 1. 1

  A presó dos joves per dos robatoris en mitja hora al Vendrell (Tarragona)

 2. 2

  Moren un jove de 20 anys i una noia de 24 en precipitar-se des d'un balcó a Lleida

 3. 3

  Coronavirus.- La Marató de Barcelona 2020 s'anul·la i se celebrarà el 7 de novembre del 2021

 4. 4

  Crema una embarcació al port d'Empuriabrava (Girona) sense causar ferits

 5. 5

  Mor una persona atropellada per un tren de mercaderies entre Torredembarra i Tarragona