Publicat 13/04/2015 16:04

El papa defensa la llibertat d'expressió de l'Església després de la protesta de Turquia

Papa Francisco
Foto: COLPRENSA

ROMA, 13 Abr. (EUROPA PRESS) -

El papa ha defensat la llibertat d'expressió de l'Església després de la protesta de Turquia després que aquest diumenge el Pontífex condemnés  el genocidi armeni provocant la repulsa del Govern d'Ankara.

   Durant la celebració matutina de la missa a la capella de la Casa Santa Marta, Francesc ha dit que el camí de l'Església és el de la "franquesa", el de "dir les coses, amb llibertat". "No podem callar davant del que veiem o sentim", ha dit en l'homilia.

   Per la seva banda, l'Ambaixada de Turquia davant de la Santa Seu ha declarat que "la història ha estat instrumentalitzada amb fins polítics", en relació amb la condemna del papa del genocidi armeni, durant l'homilia de la missa celebrada al Vaticà aquest diumenge quan es van complir 100 anys de la massacre per part de l'Imperi Otomà.

   A més, ha qualificat d'"inacceptable" el seu sermó. Aquest diumenge el Govern turc va convocar el nunci apostòlic a Ankara, Antonio Lucibello, després que Francesc qualifiqués la massacre dels armenis fa 100 anys com el "primer genocidi" del segle XX.

   Turquia, successora de l'Imperi otomà, no nega que les massacres de civils armenis van passar, però tampoc admet que es tractés d'un genocidi. D'aquesta manera, argumenten que les morts no van ser el resultat d'un pla d'extermini massiu, sistemàtic i premeditat disposat per l'Estat otomà, sinó que van ser degudes a les lluites interètniques, les malalties i la fam durant el confús període de la Primera Guerra Mundial. Els armenis calculen que més d'1,5 milions de persones van ser assassinades quan l'Imperi Otomà arribava al seu final entre 1915 i 1917.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés