Publicat 12/4/2019 10:48:14 +02:00CET

Uns tretze manifestants moren al Sudan a trets pel règim el dia del cop d'estat contra Al-Bashir

Sudán.- Trece manifestantes muertos en Sudán por disparos del régimen el día del golpe de Estado contra Al Bashir
Ala Kheir/dpa

MADRID, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

Un total de tretze manifestants van morir aquest dijous per diversos trets de les forces del rgim durant la jornada en la qual un cop d'estat va acabar amb el mandat d'Omar Hassan al-Bashir, que va ser detingut i substitut per una junta castrense que encapala el ministre de Defensa, Awad Mohamed Ahmed Ibn Auf.

"Un total de tretze manifestants pacífics van morir aquest dijous després de rebre trets amb munició real de les forces del rgim i les seves milícies", ha informat el Comit de Doctors del Sudan.

En el seu compte de Twitter, aquesta organització mdica ha explicat que a Khartum van morir dos manifestants, un en la seguda de protesta davant del Ministeri de Defensa i el segon a la zona de Shambat. A més, un manifestant va morir a trets a la ciutat d'Atbara, dues a Wad Madani i vuit a la ciutat de Zalingei, al centre de la regió de Darfur. Els metges han indicat que els manifestants han mort perqu les forces del rgim han disparat els participants de les protestes a l'abdomen, al pit i al cap.

La xifra de morts d'aquest dijous, dia en qu Al-Bashir va ser enderrocat i arrestat i Ibn Auf es va alar amb el poder al capdavant d'una junta militar, eleva a 35 morts el balan des que va comenar la seguda de protesta davant de la seu del Ministeri de Defensa a Khartum.

A més, hi ha centenars de persones ferides a ciutats del Sudan, entre ells 39 ferits greus, 30 a Khartum, dos a Wad Madani, quatre a Kassala i tres ferits a Zalingei.

Ibn Auf es va fer aquest dijous amb el poder després d'enderrocar Omar Hassan al-Bashir, que era al capdavant del país des del 1989, i va imposar una junta militar que s'ha proposat governar el Sudan durant dos anys, després d'haver susps la Constitució, el Parlament, el Govern central i els executius regionals.