Unes 400 persones a Andorra es manifesten contra la sentència de l'1-O

Publicat 14/10/2019 22:25:04CET
400 personas se manifiestan en Andorra la Vella (Andorra) contra la sentencia del proceso independentista
EUROPA PRESS

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 14 oct. (EUROPA PRESS) -

Unes 400 persones s'han manifestat aquest dilluns a Andorra des de les 20 fins passades les 21 hores per expressar el rebuig a la sentència del judici de l'1-O, una protesta convocada a través de les xarxes socials des de diferents col·lectius, inclosa l'ANC.

El fet que la convocatòria s'hagi realitzat des de diferents col·lectius ha provocat que hi hagués més d'una convocatòria i confusió sobre el lloc de reunió, i, encara que a l'inici hi havia dos grups, finalment s'han unit en una plaça, la que havia d'albergar l'edifici The Cloud.

Allà s'han cridat algunes consignes, com 'Llibertat presos polítics', 'No és justícia, és venjança' i 'Andorra posiciona't', i també s'han cantat l'himne 'Els Segadors' i 'L'Estaca' de Lluís Llach.

Així mateix, des del comitè andorrà de l'ANC s'ha publicat un manifest en què s'afirma que és "una sentència injusta i carregada d'odi" cap als líders polítics del moviment independentista.

"Nosaltres som el poble i, malgrat que els nostres polítics puguin estar decebuts i desbordats per la situació, com nosaltres, en els moments decisius hem d'estar units per un mateix clam: la llibertat", conclou el manifest.

DAVANT L'AMBAIXADA D'ESPANYA

Després, la manifestació s'ha dirigit cap a l'Ambaixada d'Espanya, que ha estat protegida per efectius del Cos de Policia d'Andorra, i on han arribat un centenar de persones i s'han repetit algunes de les consignes.

La coordinadora de l'ANC a Andorra, Roser Gordillo, ha valorat positivament la resposta a la convocatòria i ha manifestat: "Ens agradaria que hi intervinguessin però, si no ho fan, nosaltres tampoc podem dir res, perquè hi ha països més grans, que no estan tan compromesos amb Espanya com ho està Andorra, i tampoc hi intervenen".