Publicat 20/5/2014 10:52:53 +02:00CET

Condemnada a tres anys de presó una infermera declarada culpable de transmetre el VIH a un nen

MADRID, 20 maig (EUROPA PRESS) -

Un tribunal d'Uganda ha condemnat aquest dilluns a tres anys de presó una infermera infectada amb el VIH que ha declarat culpable de negligència per la seva presumpta responsabilitat en la transmissió del virus a un nen de dos anys.

El tribunal ha declarat culpable Rosemary Namubiru d'utilitzar una agulla amb la qual es va punxar sense voler per posar una injecció al nen, segons ha informat la cadena de televisió britànica BBC.

Tot i això, el nen no ha donat positiu en les proves mèdiques que se li han realitzat, i el judici ha estat durament criticat per activistes, que han denunciat que el procés forma part d'una campanya d'estigmatització contra les persones que pateixen sida.

Namubiru, que té 30 anys d'experiència, ha assegurat durant el judici que va tenir dificultats per trobar una vena on administrar l'intravenós i que va ser llavors quan es va punxar accidentalment, garantint que no va tenir cap intenció d'infectar el nen.

Per la seva banda, el pare del nen ha aplaudit el veredicte i ha expressat el seu desig que el president, Yoweri Museveni, aprovi el projecte de llei --ja aprovat pel Parlament-- que criminalitza la transmissió del VIH.