Publicat 8/2/2019 17:42:35 +01:00CET

Uganda allibera els tres periodistes de la BBC detinguts per suposada possessió il·legal de medicaments

periodismo
PIXABAY

KAMPALA, 8 febr. (Reuters/EP) -

La Policia d'Uganda ha alliberat aquest divendres tres periodistes de la cadena BBC que havien estat detinguts aquesta passada nit sota sospita per la possessió illegal de medicaments amb recepta, en el marc d'un reportatge sobre les negligncies i la corrupció en el sistema sanitari del país afric.

Tots tres, dos ugandeses i un keny, es trobaven entre un total de cinc persones arrestades per l'incident, juntament amb la dona d'un periodista local que treballava amb ells i un conductor.

La Policia els va alliberar tots cinc després d'establir que els tres periodistes estaven duent a terme una investigació legítima sobre la venda illegal de medicaments per part dels funcionaris.

"És clar que el seu motiu era demostrar com n'és de fcil comprar drogues del Govern", segons un comunicat de la Policia. "Els hem encoratjat perqu continun amb el seu programa documental i aconsegueixin el seu objectiu d'exposar qu passa ara per evitar que torni a succeir el mateix en un futur", ha esmentat.

El paralitzat sector sanitari d'Uganda s'ha vist afectat amb freqüncia per les protestes al voltant dels hospitals públics en mal estat, el robatori generalitzat de medicaments per part del Govern i la mala remuneració dels treballadors de salut.

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- Correus reobrirà el dimarts 5 oficines de la província de Barcelona a les tardes

 3. 3

  Motor.- Uns 200 treballadors de Nissan tallen uns minuts la Gran Via a L'Hospitalet (Barcelona)

 4. 4

  Arturo San Agustín novel·la l'illa de Mallorca que ha viscut des dels anys 60 fins avui

 5. 5

  ERC negocia amb el Govern central sobre la sisena pròrroga de l'estat d'alarma