Actualitzat 2/6/2020 10:37:41 +00:00 CET

La UE condemna l'"abús de poder" en el cas de Floyd: "Totes les vides compten"

Josep Borrell
Zucchi-Enzo/European Council/dpa

BRUSSEL·LES, 2 juny (EUROPA PRESS) -

La Unió Europea ha denunciat aquest dimarts la mort de George Floyd en mans de la Policia de Minneapolis perquè és un cas d'"abús de poder", i ha cridat a protestar pacíficament i a rebaixar la tensió després d'una setmana d'aldarulls a les principals ciutats nord-americanes.

"Totes les vides compten, les vides negres compten", ha afirmat en una roda de premsa l'Alt Representant de la UE per a Afers Exteriors, Josep Borrell, després de la setena nit de protestes i que Donald Trump hagi avisat que, si els estats no despleguen la Guàrdia Nacional, mobilitzarà l'Exèrcit.

Segons el parer de Borrell, s'ha de condemnar la violència i el racisme a tot el món, també als Estats Units. "Estem en xoc, és increïble la mort de George Floyd, totes les societats han d'actuar davant un ús excessiu de la força policial. S'ha d'abordar respectant els drets humans i l'estat de dret".

El cap de la diplomàcia europea ha insistit que els agents de seguretat "no poden emprar la violència", perquè es poden produir episodis "desafortunats" com el del ciutadà de Minneapolis. "És un abús de poder. Això s'ha de denunciar i cal lluitar contra aquesta situació als EUA i al món sencer", ha reiterat.