Actualitzat 19/5/2014 8:38:12 +00:00 CET

L'autoproclamada República Popular de Donetsk no reconeixerà els resultats de les presidencials

MADRID, 19 (EUROPA PRESS)

El governador de l'autoproclamada República Popular de Donetsk, Pavel Gubarev, ha assegurat que la seva regió no reconeixerà els resultats de les pròximes eleccions presidencials ucraïneses perquè considera que aquests comicis són il·legals i violen la Carta Magna del país.

   "Creiem que les eleccions presidencials del 25 de maig són il·legítimes perquè violen l'article 103 de la Constitució. Celebrar-les en el territori dels nostres estats independents, les Repúbliques Populars de Donetsk i Lugansk és il·legal i crec que no hi haurà ni tan sols un intent. No hi ha dubte que no reconeixerem aquestes eleccions", ha afirmat Gubarev, en una entrevista concedida a la cadena de televisió Rossiya 24, segons informa l'agència RIA Novosti.

   El governador de la República de Donetsk ha pronosticat que els Governs dels Estats Units i de la Unió Europea i les elits financeres internacionals reconeixeran els resultats dels comicis presidencials ucraïnesos, els primers que se celebren des de la destitució de l'anterior mandatari del país, Víktor Ianukóvitx, el 22 de febrer passat.

   "Se signarà un acord d'associació unilateral i els projectes d'explotació del gas continuaran en el territori ucraïnès mentre als russoparlants se'ls treuen els seus drets i es treuen les cintes de Sant Jordi dels pits dels nostres veterans", ha explicat Gubarev.

   El governador ha proposat la creació d'un nou estat federal en el sud-est d'Ucraïna amb el nom de Novorossiya (Nova Rússia), que tindria unes relacions específiques en matèria duanera amb Rússia i amb els països de l'Organització del Tractat de Seguretat Col·lectiva (Rússia, Bielorússia, Kazakhstan, Armènia, Kirguizistan i Tadjikistan).