Actualitzat 20/5/2014 11:26:47 +00:00 CET

Brussel·les desemborsa el primer tram de 100 milions del rescat a Ucraïna

BRUSSEL·LES, 20 maig (EUROPA PRESS) -

La Comissió Europea ha desemborsat aquest dimarts el primer tram de 100 milions d'euros del rescat de 1.600 milions concedit a Ucraïna per ajudar-la a estabilitzar les seves finances públiques. En les pròximes setmanes, Brussel·les preveu pagar un altre tram de 500 milions quan el Parlament ucraïnès ratifiqui el memoràndum amb les condicions de l'assistència financera.

El desemborsament d'aquesta ajuda ha coincidit amb la visita a Kíev del vicepresident de la Comissió i responsable interí d'Assumptes Econòmics, Siim Kallas, per discutir sobre reformes econòmiques amb el primer ministre ucraïnès, Arseni Yatseniuk, i el ministre de Finances.

"Aquesta assistència, que anirà seguida aviat d'uns altres 500 milions, proporcionarà un suport molt necessari als esforços d'Ucraïna per cobrir les seves necessitats de finançament extern", ha dit Kallas en un comunicat. "La UE està plenament compromesa a ajudar Ucraïna a afrontar els seus importants reptes econòmics", ha afegit.

Després dels dos primers pagaments, els següents trams del rescat estaran condicionats a l'aplicació per part d'Ucraïna de les reformes econòmiques incloses al memoràndum. Aquestes condicions estan relacionades sobretot amb la gestió de les finances públiques i la lluita contra la corrupció, el comerç i la fiscalitat, el sector energètic i el sector financer.