Actualitzat 14/5/2020 7:39:48 +00:00 CET

Trump torna a contradir Fauci i creu que les escoles haurien de reobrir als EUA

El president dels Estats Units, Donald Trump.
Contacto

MADRID, 14 maig (EUROPA PRESS) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha tornat a contradir el principal responsable científic en la lluita contra el coronavirus als Estats Units, Anthony Fauci, i ha afirmat que creu "absolutament" que les escoles nord-americanes haurien de reobrir.

"Crec absolutament que haurien de reobrir els centres". "No crec que el país pugui arrencar si les escoles estan tancades (...) i diria fermament que s'han d'obrir", ha insistit, de la mateixa manera que ha recordat que aquesta decisió l'han de prendre els estats, de manera individual.

Sobre les afirmacions del responsable científic que els centres educatius haurien d'obrir amb cautela i que, en alguns llocs, no ho haurien de fer ni a la tardor, el president nord-americà ha asseverat que "no és una resposta acceptable".

En aquest context, ha especificat que ara per ara els professors que no haurien de tornar a les aules de manera presencial són els de 65 anys, "potser, si es vol ser conservador, diria 60", segons ha informat la cadena de televisió CNN.

"Estem reobrint el país. La gent el vol obert. Les escoles obriran", ha resolt el mandatari nord-americà. Trump s'ha inclinat des del començament de la crisi per no aturar l'activitat del país i reobrir-lo com més aviat possible, en confrontació amb el criteri d'experts i governadors.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensors i càmeres

 2. 2

  Coronavirus.- Collboni assegura que la reactivació a Barcelona ha estat "millor de l'esperada"

 3. 3

  Csif denuncia davant la Fiscalia el nomenament del cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona

 4. 4

  Coronavirus.- Aïllats 50 temporers a Seròs (Lleida) per un malalt de Covid-19

 5. 5

  Coronavirus.- Les presons catalanes ja fan controls de temperatura a tots els visitants