Actualitzat 23/4/2020 10:10:45 +00:00 CET

Trump signa l'ordre que suspèn la immigració permanent als EUA

El president dels Estats Units, Donald Trump.
Contacto

MADRID, 23 abr. (EUROPA PRESS) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat aquest dimecres que ha signat l'ordre executiva que suspèn la immigració als Estats Units, que afectarà la residència permanent --paralitzarà l'emissió de targetes verdes o 'green cards'--, durant 60 dies.

"Amb l'objectiu de protegir els nostres excel·lents treballadors americans, acabo de signar una ordre executiva que suspèn temporalment la immigració als Estats Units", ha indicat Trump durant la conferència de premsa del grup de treball del coronavirus a la Casa Blanca.

"Assegurarà que els nord-americans desocupats de tots els orígens vagin per davant a mesura que es reobri l'economia", ha afegit. En aquest sentit, també ha afirmat que l'ordre "preservarà" els recursos de l'atenció mèdica del país "per als pacients nord-americans", segons ha recollit la CNN.

"Hem de cuidar els nostres pacients, hem de cuidar els treballadors nord-americans i això és el que fem", ha afirmat, després d'assenyalar que s'han fabricat "centenars de milers de respiradors". "Això no ho sabia ningú, tothom pensava que no era capaç de resoldre aquest problema, però l'he resolt", ha dit.

En aquest sentit, el president nord-americà ha detallat que ha parlat "amb alguns líders que desesperadament necessiten respiradors" i ha precisat que els Estats Units n'ha enviat "500 a Mèxic, 500 més a França" i "alguns més a Espanya i Itàlia".

Finalment, ha defensat la decisió de reobrir el país enmig de la pandèmia pel fet que la covid-19 "no tornarà de la mateixa manera". "Tornarà en dosis més petites que podem contenir". "Al meu entendre, per tot el que he vist, no pot ser com el que hem vist fins ara", ha insistit.