Actualitzat 6/5/2020 11:52:06 +00:00 CET

Trump reconeix que "és possible que hi hagi algunes" morts durant la reobertura

El president dels Estats Units, Donald Trump.
Contacto

MADRID, 6 maig (EUROPA PRESS) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha reconegut aquest dimarts que és possible que hi hagi algunes morts a causa del coronavirus a mesura que els estats reverteixin les restriccions que s'han imposat per contenir-ne la propagació i es comença a reactivar l'economia.

"És possible que n'hi hagi algunes perquè (la gent) no estarà tancada en un apartament o una casa o el que sigui", ha indicat Trump en una entrevista de la cadena ABC.

No obstant això, el president nord-americà ha assenyalat que "amb tot, practicarem el distanciament social, ens rentarem les mans, farem un munt de coses que hem après durant aquest temps".

En aquest sentit, el mandatari ha defensat la necessitat de reobrir l'economia dels estats i ha adduït que les restriccions socials han propiciat que hi hagi menys sobredosis i suïcidis. "Mira què passa. La gent torna a la feina. Hem de tornar-hi i això és el que fem", ha asseverat.

A més, ha instat el país a avançar cap a la reobertura econòmica, ha demanat als ciutadans que se sentin com "guerrers" i ha afegit que no és "realista" mantenir les recomanacions de distanciament social durant un termini llarg de temps. "No ens podem estar asseguts a casa els propers tres anys", ha resolt.