Publicat 7/6/2020 17:30:43 +02:00CET

Trump ordena la retirada de la Guàrdia Nacional de la capital i diu que esperava més manifestants

   MADRID, 7 juny (EUROPA PRESS) -

   El president dels Estats Units, Donald Trump, ha ordenat aquest diumenge la retirada de la Guàrdia Nacional de Washington D.C. després de verificar l'absència d'incidents durant les marxes de protesta per la mort del ciutadà americà negre George Floyd el 25 de maig, i ha assegurat que hi han assistit menys persones de les que esperava.

   "Acabo de donar una ordre a la nostra Guàrdia Nacional per iniciar el procés de retirada de Washington D. de C. ara que tot està sota perfecte control", ha fet saber el president en el seu compte de Twitter.

   El president ha avisat que els guàrdies "tornaran a casa, però poden tornar (a Washington D. de C. ràpidament, si és necessari", ha avisat abans de valorar a la baixa el nombre d'assistents a les manifetaciones. "Anit es van presentar molts menys manifestants del previst!", ha proclamat.

   El president també ha repudiat els plans de reforma policial que el candidat a la Presidència pel partit Demòcrata, Joe Biden, i la bancada afromericana de la formació volen plantejar a partir de la setmana vinent per impedir que es repeteixi una mort com la de Floyd, asfixiat pel llavors agent de Policia Derek Chauvin. L'agent ha estat imputat per assassinat en segon grau per aixafar amb el genoll el coll de la víctima durant gairebé nou minuts.

   "El 'dormilega' de Joe Biden i la 'Esquerra Demòcrata Radical' volen retirar els fons a la Policia. Jo vull una Policia ben pagada. Vull llei i ordre!", ha conclòs.

   El partit Demòcrata ha aclarit que aquests plans no suposen una retirada de fons sinó una reestructuració per millorar les tàctiques de detenció i reduir l'armament militar del que disposen les forces de seguretat nord-americanes.

Contador