Actualitzat 9/4/2020 7:36:06 +00:00 CET

Trump no posa data per a l'aixecament de les mesures i torna a criticar l'OMS

El president dels Estats Units, Donald Trump.
Contacto

MADRID, 9 abr. (EUROPA PRESS) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, no s'ha atrevit a pronosticar una data per aixecar les mesures excepcionals per contenir el pas de la pandèmia de coronavirus pel país, i ha tornat a criticar l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per la seva suposada "relació" amb la Xina.

"No em puc creure que estigui parlant de política quan s'observa la relació que tenen amb la Xina", ha dit Trump en relació amb les paraules del director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, que va demanar no aspirar a obtenir "beneficis polítics" amb la pandèmia en resposta al magnat.

"La Xina gasta 42 milions, nosaltres en gastem 450 i tot sembla que és com diu la Xina. Això no està bé, no és just per a nosaltres i, honestament, no és just per al món", ha continuat Trump durant la sessió informativa que s'ha fet aquest dimecres a la Casa Blanca.

Les crítiques cap a l'organisme no han acabat aquí, perquè Trump ha insinuat que el nombre de morts podria haver estat inferior si l'OMS hagués analitzat de manera correcta la situació. "Haurien servit molt millor la gent que se suposa que serveixen si haguessin donat una anàlisi correcta", ha suggerit.

En relació amb quan podria tornar a engegar l'economia nord-americana, Trump ha assegurat que s'estima més no posar dates, però desitja, ha dit, que això es produeixi com més aviat millor, tot i que anteriorment va marcar com a data límit la festivitat de Pasqua.

En aquest sentit, el president ha apuntat que aquest cop la decisió dependrà "en gran mesura" de les autoritats sanitàries del país, entre les quals la doctora Deborah Birx, que ha dit que les projeccions que tenien sobre el nombre de morts han disminuït "dràsticament" gràcies al compromís de la població.

"El que ha estat notable, crec, per als que hem estat en el camp de la ciència durant tant de temps, és com n'és d'important el canvi de comportament i com de sorprenents són els nord-americans per adaptar-se i continuar endavant amb aquestes pautes", ha lloat Birx.