Publicat 5/10/2019 13:58:47 +02:00CET

Trump negarà l'entrada als EUA dels immigrants que no puguin pagar l'atenció mèdica

Donald Trump
Contacto

MADRID, 5 oct. (EUROPA PRESS) -

La Casa Blanca ha anunciat aquest divendres que l'Administració del president dels Estats Units, Donald Trump, negarà els visats als immigrants que no puguin demostrar que tindran una assegurança mèdica o que no siguin capaços de pagar l'atenció mèdica un cop es converteixin en residents permanents del país, segons ha informat el diari 'The New York Times'.

El mandatari ha signat una proclamació, que entrarà en vigor el proper 3 de novembre, amb la qual s'ordena als funcionaris consulars que prohibeixin l'entrada als immigrants que volen viure als Estats Units tret que "estiguin coberts amb una assegurança mèdica aprovada" o puguin demostrar que tenen "els recursos financers per pagar raonablement l'atenció mèdica".

Trump ha justificat la mesura afirmant que els immigrants legals són més propensos que els ciutadans nord-americans a no tenir assegurançes de salut, convertint-los en una càrrega per als hospitals i els contribuents al país.

"El Govern dels Estats Units està empitjorant el problema en admetre a milers d'estrangers que no han demostrat cap capacitat per pagar-se l'atenció mèdica", ha afirmat, segons ha recollit el diari. "Els immigrants que ingressen en aquest país no haurien d'embrutar més el nostre sistema d'atenció mèdica", ha afegit.

La mesura és l'últim pas de l'esforç del principal assessor d'Immigració de Trump, Stephen Miller, i altres membres de l'Administració nord-americana per limitar allò que asseguren que són càrregues financeres en permetre l'entrada de immigrants al país.

el més llegit

 1. 1

  Prohibit entrar i sortir de Lleida i 7 municipis més del Segrià des de mitjanit pel coronavirus

 2. 2

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 3. 3

  Campo diu que la jutgessa de Lleida dona la raó al Govern espanyol sobre l'estat d'alarma

 4. 4

  El PP diu que hi ha una normativa autonòmica que permet drecretar el confinament

 5. 5

  Podem demana inspeccions als centres de treball de Lleida per evitar contagis