Publicat 26/8/2019 18:34:56 +02:00CET

Trump expressa la voluntat d'arribar a acords comercials amb la Xina i la UE

AMP.- Irán.- Macron sienta las bases para un encuentro en "semanas" entre Trump y Rohani
Michael Kappeler/dpa

BIARRITZ (FRANÇA), 26 ago. (EUROPA PRESS) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha expressat la seva bona disposició per arribar a un acord comercial amb la Xina sempre que aquest sigui "un bon acord per als Estats Units", mentre que ha assenyalat com de difícil resulta tancar un tracte amb la UE, encara que també confia a arribar a algun acord amb els Vint-i-vuit.

"La UE és molt dura a l'hora d'arribar a un acord, preguntin a Theresa May", ha assenyalat Trump en la roda de premsa posterior a la cimera del G7 a la localitat francesa de Biarritz, on ha expressat la confiança a poder arribar a un acord amb el bloc europeu sense la necessitat d'imposar aranzels als automòbils europeus.

En el cas de la Xina, l'inquilí de la Casa Blanca ha assenyalat que el gegant asiàtic "vol fer un tracte", per la qual cosa ha assegurat que EUA només signarà un acord amb la Xina "si és un bon acord per a EUA", i ha advertit que "d'una altra manera, no hi haurà acord".

En aquest sentit, el president dels Estats Units ha defensat la seva manera de negociar, així com els constants canvis de posició sobre les negociacions, que divendres passat semblaven allunyar definitivament la possibilitat d'un acord. "És la manera en què negocio, és molt bona per a mi i encara millor per al país", ha afirmat, en apuntar que algú hauria d'haver defensat la posició dels Estats Units fa molts anys.

Per la seva banda, el president francès i amfitrió de la cimera, Emmanuel Macron, ha expressat el "profund desig" que els Estats Units i la Xina puguin arribar a un acord per resoldre les diferències comercials. "Penso que seria positiu per a tots", ha apuntat.