Publicat 3/6/2020 10:13:10 +02:00CET

Trump diu que Washington va ser "el lloc més segur" quan la policia va dispersar els manifestants a la Casa Blanca

El president dels Estats Units, Donald Trump, es dirigeix cap a l'església de Saint John des de la Casa Blanca.
Shealah Craighead/White House/dp / DPA

MADRID, 3 juny (EUROPA PRESS) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha defensat que Washington va ser aquest dilluns "el lloc més segur de la Terra" després que la policia utilitzés gas pebre i bales de goma al voltant de la Casa Blanca per dispersar les protestes contra la mort de George Floyd.

"Washington va ser el lloc més segur de la Terra ahir!", ha assenyalat Trump a través d'un missatge que ha publicat en el seu compte de Twitter.

La Policia va fer servir gas pebre i bales de goma per dispersar les protestes al voltant de la Casa Blanca perquè el president nord-americà es pogués acostar a l'església de Saint John pel Parc Lafayette, on el magnat es va fotografiar amb una bíblia.

En aquest sentit, l'alcaldessa de Washington, Muriel Bowser, va condemnar a través d'aquesta mateixa xarxa social les accions de la policia i va valorar de "vergonyós" i "sense cap justificació" l'ús de gasos lacrimògens contra els manifestants.

A més, Bowser, es va mostrar "francament molesta" perquè "les forces de seguretat federals van atacar persones que no violaven el toc de queda ni protagonitzaven aldarulls, després de rebre instruccions de netejar el camí al president".

Així, Trump ha contraposat els saqueigs que s'han viscut a Nova York amb l'incident de Washington on, segons ell, "no hi ha hagut problemes aquesta nit". "Gran feina de tots. Força aclaparant. Domini", ha afirmat per destacar que a Minneapolis, on va morir Floyd, la situació també ha estat "magnífica".