Actualitzat 29/6/2020 8:38:06 +00:00 CET

Trump diu que Intel·ligència no el va informar de l'"oferta" de Rússia als talibans

El president dels Estats Units, Donald Trump
Bernd von Jutrczenka/dpa - Archivo

MADRID, 29 juny (EUROPA PRESS) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat aquest diumenge que els serveis d'intel·ligència no "van considerar creïbles" les informacions que asseguraven que Rússia hauria ofert diners als talibans per assassinar militars britànics i nord-americans i que per això no el van informar.

"Intel·ligència m'acaba de comunicar que no van considerar creïble aquesta informació", ha escrit Trump en el seu compte de Twitter, en referència al reportatge que ha publicat 'The New York Times', en el qual assegura que els serveis secrets de Moscou haurien ofert diners als talibans perquè assassinesin soldats per desestabilitzar la situació a l'Afganistan.

Trump ha explicat que els serveis d'intel·ligència no el van informar ni a ell ni al vicepresident, Mike Pence, d'aquesta situació perquè no van considerar creïbles aquestes informacions, en les quals també s'assenyalava com el president dels Estats Units hauria estat al cas d'aquesta oferta de Moscou des de fa mesos.

"Probablement es tracta d'una altra farsa fabricada sobre Rússia, segurament una altra notícia falsa del diari 'The New York Times', que pretén fer quedar malament els republicans", ha respost en el seu compte de Twitter el president Trump.

Divendres passat, el diari nord-americà va publicar un article que afirmava, citant fonts d'intel·ligència dels Estats Units, que una unitat dels serveis secrets de Rússia hauria ofert una recompensa econòmica a un grup talibà per assassinar efectius de la coalició que Washington lidera a l'Afganistan.

Aquesta informació la van desestimar tant la Casa Blanca com el Kremlin, que va acusar al diari de posar en risc les vides dels seus treballadors a l'ambaixada de Rússia a l'Afganistan. El grup talibà també va negar el contingut d'aquesta publicació.

Contador