Publicat 21/6/2020 12:17:07 +02:00CET

Trump defensa el seu lideratge contra "l'extremisme i la violència de l'esquerra radical" en el seu primer míting

20 June 2020, US, Tulsa: US President Donald Trump speaks to his supporters during his campaign rally. Photo: Tyler Tomasello/ZUMA Wire/dpa
Tyler Tomasello/ZUMA Wire/dpa

   S'ha celebrat a Oklahoma, que ha informat recentment d'un rècord de contagis diari

   MADRID, 21 juny (EUROPA PRESS) -

   El president dels Estats Units, Donald Trump, ha defensat aquest dissabte el seu lideratge al capdavant de la Casa Blanca en el seu primer míting de campanya a Tulsa, Oklahoma (Estats Units), contra "l'extremisme, la destrucció i la violència de l'esquerra radical".

   Trump ha enaltit el treball de la seva Administració, que ha aconseguit un "èxit increïble en la reconstrucció dels Estats Units" i s'ha dirigit als assistents al míting com a "guerrers", segons recull la cadena CNN.

   Malgrat les crítiques davant l'organització de l'esdeveniment per les restriccions a causa de la pandèmia del coronavirus, Trump ha aparegut en l'escenari sense mascareta i ha defensat que el Partit Republicà que encapçala és "el partit de la llibertat, la igualtat i la justícia per a tots". "Som el partit d'Abraham Lincoln i de la llei i l'ordre", ha expressat.

   El mandatari ha al·ludit a les protestes que s'han originat en diferents ciutats dels Estats Units després de la mort de l'afroamericà George Floyd a les mans d'un policia. "Veieu a aquests pinxos... La gent els anomena manifestants. Els nord-americans han vist els radicals d'extrema esquerra cremar edificis, saquejar negocis, destrossar la propietat privada i ferir a centenars de policies", ha afegit Trump.

   A més, ha proposat penar la crema de banderes dels Estats Units. "Hauríem de legislar perquè si cremes una bandera dels Estats Units, vagis a la presó durant un any", ha assegurat.

PROVES DE CORONAVIRUS

   D'altra banda, Trump ha parlat sobre el coronavirus i ha assegurat que les proves de la COVID-19 són "un arma de doble fil", en incrementar els casos registrats al país, on s'han fet proves a 25 milions de persones, ha dit.

   "Aquesta és la part dolenta... Quan fas proves a tanta gent, trobaràs més casos. Per tant vaig dir-li a la meva gent que per favor retardés les proves", ha dit el mandatari, unes afirmacions que han estat criticades posteriorment i de les quals un alt càrrec de l'Administració ha afirmat que estava "òbviament fent broma".

   A més, ha assegurat que la Covid-19 té més noms que qualsevol altra malaltia i ha utilitzat l'expressió de "Kung Flu" per referir-se a la mateixa, un terme despectiu que els mitjans nord-americans han relacionat amb la Xina i l'origen de la pandèmia.

   Segons ha informat la cadena CNN i malgrat que la campanya del president nord-americà esperava la participació en el míting de més d'un milió persones, finalment l'esdeveniment no ha comptat amb tanta participació.

   La campanya per a la reelecció del president Donald Trump va confirmar que sis dels treballadors implicats en l'esdeveniment polític van donar positiu per coronavirus. "Cap treballador positiu per COVID-19 ni ningú que hagi estat en contacte serà avui en l'acte ni prop dels assistents i els càrrecs electes", van assegurar fonts de la campanya de Trump.

   L'acte s'ha celebrat malgrat l'epidèmia de coronavirus, i tot i que Oklahoma ha informat recentment d'un rècord de contagis diari.

   El míting estava planejat originalment per al divendres però finalment va ser ajornat a aquest dissabte per no exacerbar la tensió en coincidir amb el dia de commemoració de la fi de l'esclavitud als Estats Units, el 'Juneteenth', enmig de les majors protestes contra el racisme que es recorden des de fa dècades al país.

Contador
La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista