Publicat 15/9/2020 16:46:23 +02:00CET

Trump creu que els palestins s'acabaran sumant al pla de pau per no "quedar-se penjats"

El president dels Estats Units, Donald Trump, en un acte electoral a Nevada
2020 GETTY IMAGES / ETHAN MILLER

El president no té "cap inconvenient" a vendre caces F-35 als Emirats Àrabs Units després de l'acord amb Israel

MADRID, 15 set. (EUROPA PRESS) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha donat per fet que els palestins tard o d'hora s'acabaran sumant a un acord de pau amb Israel, perquè en cas contrari "es quedaran penjats", tot i que Cisjordània ha estat escenari de diverses protestes aquest dimarts contra els pactes d'Israel amb la Unió dels Emirats Àrabs i Bahrain.

Trump, que s'ha erigit com a mediador, ha defensat a Fox News que hi ha més estats que es "volen sumar" a aquest acostament entre Israel i els països del Golf, i ha plantejat que els palestins també s'hi acabaran interessant, malgrat que ara com ara han descartat qualsevol contacte amb els governs israelià i nord-americà.

La Casa Blanca acollirà aquest dimarts la signatura dels acords amb els quals Israel establirà relacions diplomàtiques amb els Emirats Àrabs Units i Bahrain. L'Administració Trump els ha venut com un triomf, després que el mandatari nord-americà fracassés en el seu ambiciós pla perquè israelians i palestins signessin la pau.

Trump ha insistit aquest dimarts que "la pau al Pròxim Orient" contina sent una opció i no ha amagat que aquests acostaments poden generar oportunitats econòmiques. Així, ha suggerit que no tindria "cap inconvenient" a vendre caces F-35 als Emirats Àrabs Units perquè, entre d'altres motius, crearia ocupació als Estats Units.

El seu gendre i assessor, Jared Kushner, també ha incidit en una entrevista a la cadena NBC que la signatura d'aquests acords representa "el principi de la fi del conflicte àrab-israelià" i permetrà que, "a llarg termini", el Pròxim Orient sigui una regió "molt més estable".

Kushner ha assegurat que la qüestió palestina no és "tan complicada", tot i que ha afirmat que no formarà part de la cerimònia d'Israel, els Emirats Àrabs Units i Bahrain. No obstant això, l'acord entre els governs israelià i emiratià sí que contempla el compromís que Israel ara com ara no s'annexionarà algunes zones de Cisjordània.

Contador