Publicat 8/12/2019 18:53:40 +01:00CET

Trump avisa Corea del Nord que podria "perdre-ho tot" si continua amb els seus assajos militars

Donald Trump
Ryu Seung-il - Archivo

NOVA YORK, 8 des. (EUROPA PRESS) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha exigit a Corea del Nord que desmantelli el seu programa nuclear o, en cas contrari, s'exposa a "perdre-ho tot", en els seus primers comentaris després que el règim nord-coreà anunciés aquest dissabte un assaig d'un presumpte motor de míssils.

Segons Trump, el líder nord-coreà, Kim Jong-un, "és massa llest i té massa a perdre, tot en realitat, si continua actuant amb tanta hostilitat", ha fet saber a Twitter el mandatari nord-americà.

Trump ha recordat que Kim va signar amb ell un "contundent" acord per a la desnuclearització de Corea del Nord en la cimera que tots dos líders van mantenir a Singapur el 2018.

Així mateix, el president ha avisat Kim que no el beneficiaria "anul·lar la relació especial que manté amb el president dels Estats Units ni interferir en les eleccions presidencials" del proper mes de novembre, ha afegit Trump, conscient que les noves proves de Corea del Nord són un cop dur a la seva imatge com a mediador en la solució a la crisi històrica a la península de Corea.