Actualitzat 28/5/2020 8:55:38 +00:00 CET

Trump anuncia que l'FBI investiga la mort d'un afroamericà a Minnesota

Agents de la Policia de Chicago
POLICÍA DE CHICAGO - Archivo

MADRID, 28 maig (EUROPA PRESS) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat aquest dimecres que, a petició seva, l'FBI i el Departament de Justícia han engegat una investigació sobre la mort de George Floyd, un afroamericà que va morir després que la policia l'arrestés a Minneapolis, a l'estat de Minnesota.

"A petició meva, l'FBI i el Departament de Justícia han engegat una investigació sobre la mort molt trista i tràgica a Minnesota de George Floyd". "Agraeixo enormement la feina de la policia local. Es farà justícia" ha afegit Trump a través del seu compte de Twitter.

En una gravació de vídeo es pot veure un policia blanc agenollat sobre el coll de Floyd, de 46 anys i arrestat per una suposada falsificació, durant diversos minuts. Floyd prova de demanar ajuda i alerta cridant diverses vegades que no pot respirar.

Posteriorment, es pot veure Floyd immòbil, abans que el col·loquin en una llitera i el traslladin en ambulància. La mort de Floyd ha causat indignació i diverses protestes a Minneapolis, on centenars de persones han sortit al carrer per reclamar justícia.