Publicat 1/9/2020 9:41:17 +02:00CET

Trump amenaça d'enviar les forces federals a Portland

Manifestació contra el racisme i la violència policial a Portland
Mark Mckenna/ZUMA Wire/dpa - Archivo

Biden condemna els aldarulls, però acusa Trump de "fomentar la violència"

MADRID, 1 set. (EUROPA PRESS) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha amenaçat d'intervenir amb les forces federals a Portland, escenari de greus desordres i manifestacions, fins i tot encara que les autoritats estatals o municipals no ho sol·licitin.

"Portland és un enrenou des de fa molts anys. Si aquest acudit d'alcalde no la neteja, hi anirem nosaltres i endavant!", ha afirmat Trump a Twitter, en referència a l'alcalde, el demòcrata Ted Wheeler.

Aquest dissabte un simpatitzant de Trump va morir tirotejat durant els aldarulls entre partidaris del president i del moviment de protesta contra el racisme i la violència policial.

Wheeler ha culpat Trump de la violència i ha afirmat que el president "ha creat odi i divisió". En resposta, el número dos d'Interior de l'Administració, Ken Cuccinelli, ha dit que Wheeler "és un alcalde que odia el president".

BIDEN ACUSA TRUMP DE REVIFAR LA VIOLÈNCIA

Qui també ha responsabilitzat el president dels Estats Units d'aquests episodis de violència ha estat el seu rival en les eleccions del mes de novembre, Joe Biden.

"Trump no pot acabar amb la violència perquè fa molts anys que la fomenta", ha dit Biden durant un acte de campanya que s'ha celebrat a Pittsburgh, a l'estat de Pennsilvània.

El candidat demòcrata a la Casa Blanca ha condemnat els avalots d'aquests dies arran de les protestes contra els agents de la policia que van disparar set trets a l'esquena d'un jove afroamericà.

"Seré molt clar sobretot amb això, els aldarulls no són protestes. Els saqueigs no són protestes. Provocar incendis no són protestes. Res d'això és protestar. És il·legal, ras i curt", ha emfatitzat.

Portland s'ha convertit en un dels focus de les manifestacions contra la brutalitat policial, quan un home vinculat a un grup d'extrema dreta anomenat Patriot Prayer va morir després de rebre dissabte un tret al pit.

Uns dies abans, un supremacista blanc de 17 anys va assassinar dues persones i en va ferir una altra durant una manifestació contra la violència racial.

La mort de George Floyd el passat 25 de maig va desencadenar nombroses protestes i desordres a les principals ciutats dels Estats Units, en un moviment que ha anat creixent i s'ha expandit arreu del món en contra del racisme.

Contador