Publicat 12/6/2020 9:20:43 +02:00CET

Trump amenaça amb "recuperar el control de Seattle" davant les protestes: "Això no és un joc"

El president dels EUA, Donald Trump.
Shealah Craighead/White House/dp / DPA

L'alcaldessa afirma que la ciutat no acceptarà l'Exèrcit per sufocar les protestes

MADRID, 12 juny (EUROPA PRESS) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha amenaçat aquest dijous el governador de l'estat de Washington, Jay Inslee, amb "recuperar el control de Seattle" davant les fortes protestes que s'han registrat arran de la mort de l'afroamericà George Floyd a les mans de la Policia de Minneapolis.

"Recupereu el control de la ciutat ara. Si no ho feu, ho faré jo", ha asseverat Trump en un missatge de Twitter adreçat a Inslee i a l'alcaldessa de la ciutat, Jenny Durkan. "Això no és un joc. Aquests terribles anarquistes s'han d'arrestar com més aviat possible. Afanyeu-vos!", ha recalcat.

El magnat novaiorquès ha qualificat els manifestants de "terroristes domèstics" i ha assegurat que s'han apoderat de Seattle, segons informacions de la cadena de televisió CNN.

En aquest sentit, el president --que ha fet una crida als dos polítics "radicals"-- ha amenaçat amb fer ús de l'Exèrcit per sufocar les protestes. No obstant això, Inslee i Durkan, tots dos demòcrates, no han trigat a respondre al mandatari.

"Fes que tots estiguem més segurs, torna al teu búnquer", ha manifestat Durkan en relació amb l'estada de Trump durant gairebé una hora al refugi de la Casa Blanca quan van esclatar les protestes a Washington el mes passat.

Durkan ha avisat Trump que la ciutat no acceptarà l'Exèrcit per contenir les manifestacions i ha remarcat que el president "ha amenaçat amb envair Seattle per dividir i incitar la violència". "No només no és benvingut, sinó que podria ser il·legal", ha afegit, segons ha informat la cadena de televisió CNN.

L'alcaldessa, que ha destacat que l'aclaparant majoria de les protestes a Seattle han estat pacífiques, ha assenyalat que "una de les coses que el president no entendrà mai és que escoltar la comunitat no és una feblesa". "És fortalesa", ha resolt.

Inslee, de la seva banda, ha asseverat que "un home que és completament incapaç de governar no s'hauria d'interposar en els afers de l'estat de Washington". "Deixa de tuitar", ha manifestat.

Centenars de persones s'han dirigit cap a l'Ajuntament de Seattle i han ocupat una zona del centre per demanar la dimissió de Durkan després que la policia hagi fet servir gas pebre per dispersar els manifestants, malgrat que l'edil va prohibir durant un mes l'ús d'aquestes substàncies químiques.

Contador