Publicat 13/8/2019 22:12:27 +02:00CET

Trump afirma que la Xina està "traslladant tropes" cap a la frontera amb Hong Kong

MADRID, 13 ago. (EUROPA PRESS) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha afirmat aquest dimarts que el Govern de Xina està "traslladant tropes" cap a la frontera amb Hong Kong, enmig de les tensions per les protestes de les últimes setmanes al territori.

"La nostra Intel·ligència ens ha informat que el Govern xinès està traslladant tropes a la frontera amb Hong Kong. Tothom ha de mantenir-se en calma i segur", ha manifestat.

"Molts m'acusen a mi i als Estats Units dels problemes que hi ha a Hong Kong. No puc imaginar per què", ha agregat el mandatari, en una sèrie de missatges publicats en el seu compte a la xarxa social Twitter.

Durant la jornada d'aquest dimarts s'han registrat enfrontaments entre la Policia i els manifestants en l'aeroport d'Hong Kong, després que aquests últims aconseguissin interrompre les operacions en les instal·lacions.

Amb la d'aquest dimarts ja són cinc les jornades consecutives de protestes en l'aeroport. "Estem intentant detenir els vols i, com ahir, bloquegem tota la zona de sortida perquè qui vulgui anar-se'n de Hong Kong no pugui fer-ho", ha explicat un dels manifestants, Joshua Wong, en declaracions a l'agència alemanya.

L'aeròdrom s'ha convertit d'aquesta forma en el principal epicentre d'unes protestes que van començar principis de juny per reclamar la paralització d'una llei que autoritzava l'extradició de sospitosos a la Xina continental. La rebel·lió, sense precedents en dècades, s'ha endurit amb crítiques al Govern de Carrie Lam, a la qual han reclamat reformes més àmplies.