Actualitzat 1/7/2020 7:48:11 +00:00 CET

Trump afirma que "cada cop s'emprenya més" amb la Xina pel coronavirus

El president dels EUA, Donald Trump.
Shealah Craighead/White House/dp / DPA

MADRID, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

El president dels Estats Units (EUA), Donald Trump, ha afirmat aquest dimarts que "cada cop s'emprenya més" amb la Xina quan observa que la pandèmia del coronavirus s'estén "per tot el món" i pel "dany terrible" que ha fet al seu país.

"Quan veig que la pandèmia estén la seva cara més lletja per tot el món, incloent el dany terrible que ha fet als EUA, cada cop m'emprenyo més amb la Xina", ha indicat el mandatari a través del seu compte de Twitter. "La gent ho pot veure i jo ho puc sentir", ha assegurat.

No és habitual que Trump es refereixi a l'abast de la pandèmia als Estats Units, que és el país més afectat pel virus, amb més de 2,6 milions de casos i més de 127.000 defuncions.

La seva retòrica tendeix més cap a l'optimisme d'una superació ràpida de la malaltia. En aquest sentit, ha defensat la necessitat de reobrir l'economia nord-americana nombroses vegades.

D'altra banda, Washington i Pequín viuen un moment de tensió creixent a causa de la pandèmia que es va originar a la localitat xinesa de Wuhan.

Els EUA han endurit el discurs contra la Xina des que va començar la malaltia i tant el president, Donald Trump, com el secretari d'estat, Mike Pompeo, han acusat el país asiàtic de poca transparència a l'hora de comunicar l'amenaça.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Menys hospitalitzats a Lleida per la covid-19 i més persones als centres d'aïllament

 2. 2

  Matadepera (Barcelona) suspèn els actes públics després de detectar dos positius més

 3. 3

  Lleida registra 19 ingressos de positius per covid-19

 4. 4

  Quatre detinguts per voler matar dos veïns de Tarragona mitjançant un sicari

 5. 5

  Salut no descarta suspendre el Sant Jordi d'estiu: "Ho hem de valorar"