Trump adverteix a les autoritats de l'Iran que "no matin els seus manifestants"

Publicat 12/1/2020 16:29:42CET
El president dels Estats Units, Donald Trump
Shealah Craighead/White House/dp / DPA

NOVA YORK, 12 gen. (EUROPA PRESS) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha avisat aquest diumenge a les autoritats iranianes que "no matin els seus manifestants" i els ha instat al fet que facilitin la difusió de la informació enmig de protestes contra el Govern de Teheran després de l'abatiment de l'avió ucraïnès.

"Als líders de l'Iran: no mateu els vostres manifestants", ha escrit Trump, en majúscules, al seu compte de Twitter.

"Ja n'heu matat o empresonat milers, i el món està observant. Més important encara: Amèrica està observant. Torneu a activar l'Internet i deixeu que els periodistes facin la seva feina", ha afegit.

"Ja n'hi ha prou de matar el vostre gran poble iranià", ha conclòs el mandatari.

Diverses fonts han confirmat protestes a diverses ciutats iranianes i una en concret davant de la Universitat Amirkabir de Teheran, on va ser detingut l'ambaixador britànic a l'Iran, Rob Macaire, posteriorment alliberat.

Les protestes per l'abatiment de l'avió ucraïnès dimecres passat per un míssil antiaeri iranià se sumen a les que van començar el passat 15 de novembre en un context de creixent frustració per la devaluació de la moneda i la pujada dels preus de productes bàsics com el pa i l'arròs des que els Estats Units va reactivar les sancions contra el país després d'abandonar l'acord nuclear.

Contador