Trump acusa Pelosi de "traïció" i demana que sigui destituïda "immediatament"

Publicat 7/10/2019 11:19:36CET
EEUU.- Trump acusa a Pelosi de "traición" y pide que sea destituida "inmediatamente"
REUTERS / JOSHUA ROBERTS - Archivo

MADRID, 7 oct. (EUROPA PRESS) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha acusat la presidenta de la Cambra de Representants i líder de l'oposició del Partit Demòcrata, Nancy Pelosi, de "traïció" i ha demanat que tant ella com el president de la Comissió d'Intel·ligència de la Cambra de Representants, Adam Schiff, siguin destituïts de manera "immediata".

"Nancy Pelosi ho sabia tot sobre les mentides d'Adam Schiff i els fraus perpetrats contra el Congrés i el poble nord-americà", ha manifestat Trump en el seu compte de Twitter.

"Això fa que Nancy a poc a poc sigui tan culpable com Adam Schiff de cometre greus delictes, fins i tot traïció", ha asseverat, i ha afegit que creu que "ells, i els qui han conspirat al seu costat, han de ser destituïts immediatament".

El magnat novaiorquès ha atacat el congressista per la seva descripció de la trucada amb el seu homòleg ucraïnès, Volodímir Zelenski, i ha assegurat que Schiff hauria ajudat un dels informants de les trucades a escriure l'esborrany de la queixa que es va presentar, que ara és pedra angular de la perquisició contra Trump.

Segons aquesta queixa, durant la trucada que van mantenir el passat 25 de juliol, Trump hauria pressionat el Govern d'Ucraïna per investigar Hunter, el fill de l'exvicepresident i candidat a les eleccions, Joe Biden.

Els demòcrates han assegurat que les mesures que va engegar Trump suposen un abús de poder i que pretenia reunir material per enfonsar políticament el seu rival.

Schiff, que va ser elegit per Pelosi per dirigir la investigació sobre l''impeachment', va indicar durant una audiència que es va celebrar el passat mes de setembre que en el document es llegeix "un xantatge típic del crim organitzat".