El Tribunal Suprem de l'Índia rebutja suspendre l'aplicació de la polèmica llei de ciutadania

Publicat 18/12/2019 17:22:34CET
Protestes a Nova Delhi contra la llei de ciutadania.
REUTERS / ANUSHREE FADNAVIS

NOVA DELHI, 18 des. (Reuters/EP) -

El Tribunal Suprem de l'Índia ha rebutjat suspendre l'aplicació de la llei de ciutadania, una polèmica norma per la qual es concedeix la ciutadania a migrants de minories no musulmanes d'altres països que es refugiïn a l'Índia per motius de persecució i que ha provocat manifestacions amb incidents violents a tot el país.

L'alt tribunal ha decidit rebutjar la suspensió de l'aplicació de la norma i ha fixat pel 22 de gener la vista en la qual escoltarà les demandes contra aquesta polèmica llei. Els demandants argumenten que la llei viola la Constitució de l'Índia perquè estableix criteris religiosos per concedir la ciutadania quan la carta magna té caràcter laic.

Les manifestacions contra la llei van començar la setmana passada a l'estat d'Assam, al nord-est de l'Índia. Des de llavors, les mobilitzacions han derivat en incidents violents i s'han estès a universitats de tot el país, on els estudiants han corejat càntics contra el Govern del primer ministre, Narendra Modi, i han denunciat que la norma és "antimusulmana i anticonstitucional".