Tres nous tripulants arriben a l'Estació Espacial Internacional

Tres nous tripulants arriben a l'Estació Espacial Internacional
NASA
Publicat 15/3/2019 11:43:00CET

MADRID, 15 Març (EUROPA PRESS) -

Tres membres de la tripulació han arribat a l'Estació Espacial Internacional, després del bon llançament de la seva nau espacial Soyuz MS-12 aquest 15 de març.

La nau espacial Soyuz amb Nick Hague i Christina Koch de la NASA i Alexey Ovchinin de l'agència espacial russa Roscosmos es va llançar a les 20.14 GMT del 14 de març des del cosmòdrom de Baikonur a Kazakhstan. Hague, Koch i Ovchinin van arribar al mòdul Rassvet de l'estació espacial, a les 2.01 del 15 de març, després d'un viatge de quatre òrbites, sis hores. A les 4.10 es va procedir a obrir l'escotilla i van accedir a bord del laboratori orbital, cosa que va donar començament a l'Expedició 59.

L'arribada d'Hague, Koch i Ovchinin restaura el complement de la tripulació de l'estació a sis. S'han unit a Anne McClain de la NASA, David Saint-Jacques de l'Agència Espacial Canadenca i al Comandant de l'Expedició 59, Oleg Kononenko, de Roscosmos.

Els membres de la tripulació passaran més de sis mesos fent aproximadament 250 investigacions científiques en camps com la biologia, les ciències de la Terra, la investigació humana, les ciències físiques i el desenvolupament de tecnologia. Setanta-cinc de les investigacions són noves i mai no s'han dut a terme a l'espai.

Els aspectes més destacats de les properes investigacions inclouen dispositius que imiten l'estructura i la funció dels òrgans humans, els robots de vol lliure i un instrument per mesurar la distribució del diòxid de carboni a la Terra.

Està previst que tres naus espacials de reproveïment
(una Progress russa, i dues americanes, una Cygnus i una Dragon) arribin amb la ciència per donar suport a aquestes investigacions i subministraments addicionals per a la tripulació.

Hague, Koch, McClain i Saint-Jacques aviat començaran els preparatius finals per aventurar-se fora de l'escotilla Quest de l'estació per a tres passejos espacials planejats.

El 8 d'abril, els caminants espacials col·locaran cables que faran de pont entre el mòdul Unity i el punt mitjà de la xarxa troncal de l'estació per establir una ruta d'alimentació redundant al braç robòtic construït al Canadà, conegut com a Canadarm2, i millorar les capacitats de la xarxa d'ordinadors. La caminada espacial del 29 de març amb McClain i Koch serà la primera protagonitzada només per dones. Igual que amb tots els passejos espacials, les assignacions dels membres de la tripulació estan subjectes a canvis a causa de les operacions en temps real.

L'equip també està programat per estar a bord durant els vols de prova del Programa de tripulació comercial de la NASA, que retornarà els llançaments de vols espacials humans per a les missions de l'estació espacial dels Estats Units.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.