Publicat 15/12/2019 17:24:08 +01:00CET

Un terratrèmol al sud de Filipines deixa almenys quatre morts, entre ells una nena, i 14 ferits

Terratrèmol a les Filipines
VINCENT YAJ MAKIPUTIN VIA REUTER / SOCIAL MEDIA

MANILA, 15 des. (DPA/EP) -

Almenys quatre persones han mort, entre elles una nena de sis anys, i 14 més es troben ferides com a conseqüència del terratrèmol de magnitud 6,8 declarat aquest diumenge al sud de les Filipines.

La víctima va morir a la illa de Mindanao, prop de l'epicentre del sisme, en rebre l'impacte d'un bloc de formigó al cap, segons ha informat l'alcalde de la ciutat de Matanao, on van tenir lloc els fets, Vincent Fernandez.

Les autoritats estan començant a avaluar els danys materials, que podrien ser considerables. Els altres tres morts van morir en el col·lapse d'un supermercat de tres pisos a la ciutat de Padada, segons ha informat el cap d'operacions de l'Oficina de Protecció contra Incendis, el superintendent Samuel Tadeo.

De l'edifici han estat rescatades amb vida sis persones però encara hi ha un nombre indeterminat d'afectats sota els enderrocs, segons la mateixa font.

14 persones més han resultat ferides, cap de gravetat, segons ha informat el responsable de premsa de les autoritats de la localitat de Magsaysay, Anthony Allada.

El sisme ha tingut lloc a la mateixa regió on van morir 20 persones a conseqüència de quatre potents terratrèmols entre octubre i novembre.

El president de Filipines, Rodrigo Duterte -- natural de Dávao -- es trobava a la zona al moment del sisme, acompanyat de la seva filla Kitty "però els dos estan bé", ha confirmat el portaveu presidencial Salvador Panelo.