Publicat 25/6/2020 9:43:39 +02:00CET

El terratrèmol de Mèxic deixa set morts i més d'una vintena de ferits

Restes de rajoles a Crucecita després del terratrèmol de dimarts.
Carlos Ramos/dpa

MADRID, 25 juny (EUROPA PRESS) -

El terratrèmol de magnitud 7,5 en l'escala de Richter que es va registrar dimarts amb epicentre a la costa sud de Mèxic ha deixat almenys set víctimes mortals i 23 ferits, segons l'últim balanç de Coordinació Estatal de Protecció Civil (CEPCO).

El moviment tel·lúric ha provocat danys a més de 2.000 habitatges, 59 escoles i 21 hospitals de l'estat d'Oaxaca, així com diversos desperfectes a 85 municipis, ha informat el governador, Alejandro Murat.

"Per ara hi ha set defuncions a l'estat d'Oaxaca, dues dones i cinc homes. Hem declarat l'emergència", ha dit Murat, qui ha explicat que malgrat que "la magnitud no és com la d'altres anys", s'han produït danys en infraestructures.

"El més rellevant per a mi és reiterar a la nostra gent que no estan sols, que els tres nivells de govern i Protecció Civil estem coordinats", ha expressat el governador d'Oaxaca en el diari 'Milenio'.

L'epicentre del sisme es va localitzar 23 quilòmetres al sud de Crucecita i ha provocat vuit despreniments a tres carreteres federals i cinc estatals, així com danys a quatre zones arqueològiques i a quinze centres sanitaris.

El terratrèmol ha deixat 2,7 milions de persones sense llum, una apagada que ja s'ha solucionat. El setembre del 2019, un terratrèmol de 7,1 va deixar 369 morts a Ciutat de Mèxic i diverses parts del centre i sud del país.

Contador