Publicat 5/6/2020 10:06:05 +02:00CET

La tempesta tropical Amanda deixa almenys 27 morts i 120.000 afectats a El Salvador

Equips de rescat busquen desapareguts després del pas d'Amanda a El Salvador.
Víctor Peña/dpa

MADRID, 5 juny (EUROPA PRESS) -

Almenys 27 persones han mort a causa les fortes pluges a El Salvador i 120.000 s'han vist afectades, segons han informat les autoritats del país centreamericà.

En total, 30.000 famílies han resultat afectades, 12.000 persones es troben allotjades a 232 albergs i 10 més estan desaparegudes. Les autoritats han engegat els dispositius de recerca i rescat però la situació climàtica no els permet avançar.

El president del Salvador, Nayib Bukele, ha dit en una compareixença que ha recollit el diari local 'La Prensa Gráfica' que, si la situació empitjora, traslladaran la població de manera obligatòria.

La ministra d'Habitatge, Michelle Sol, ha precisat que 365 habitatges s'han declarat inhabitables arran dels desperfectes, mentre que 1.200 han patit danys de diversa consideració.

Quant a l'evolució de la situació climatològica, el ministre de Medi Ambient i Recursos Naturals, Fernando López, ha assenyalat que les projeccions mostren que la situació podria canviar diumenge.

El Salvador és el país més afectat pel pas de la tempesta tropical Amanda, que també ha causat estralls a Guatemala i Hondures. A més, El Salvador s'enfronta a la depressió tropical Cristóbal.