Tanquen més de 600 escoles a Austràlia davant l'avanç dels incendis forestals

Publicat 12/11/2019 12:32:26CET
Els incendis a Austràlia s'han expandit en les últimes hores
Darren Pateman/AAP/dpa

CANBERRA (AUSTRÀLIA), 12 nov. (DPA/EP) -

Més de 600 escoles de Primària i Secundària han tancat aquest dimarts per l'expansió de les flames a Sydney i les regions properes a Nova Gal·les del Sud, on els incendis forestals han derivat en una situació "catastròfica", segons les autoritats.

El Govern ha declarat el "perill d'incendi catastròfic" tant a Nova Gal·les del Sud com a l'àrea metropolitana de Sydney, i les autoritats es preparen aquest dimarts per a un clima calent i sec, temperatures per sobre dels 30 graus centígrads i forts vents.

Més de 3.000 bombers, centenars de camions i 80 avions han estat desplegats a la zona o estan a l'espera de fer-ho, segons ha subratllat el comissionat del Servei de Bombers Rurals (RFS, en anglès) de Nova Gal·les del Sud.

Les autoritats han assenyalat que almenys tres persones han mort i unes 100, entre elles 20 bombers, han resultat ferides per les flames, de la mateixa manera que més de 150 cases han quedat afectades i almenys un milió d'hectàrees s'han cremat.

Actualment hi ha actius més de 70 incendis a l'estat de Nova Gal·les del Sud, 36 d'ells sense control, i a Queensland encara es comptabilitzen 57 incendis forestals.