Publicat 24/11/2019 18:52:41 +01:00CET

Tanquen les urnes a Hong Kong amb una participació rècord del 69%

MADRID, 24 nov. (EUROPA PRESS) -

Els col·legis electorals de Hong Kong ja han tancat les seves portes per donar inici al recompte de vots de les eleccions locals, que han estat marcades per una participació sense precedents del 69 per cent, en el que es considera un referèndum 'de facto' sobre les autoritats i la seva relació amb el Govern central de Pequín després de diversos mesos de protestes a favor de la independència judicial del territori.

Uns 2,7 dels 4,1 milions de votants registrats han dipositat la seva papereta en aquests comicis, que han transcorregut sense episodis violents, i han superat així els 2,2 milions de persones que van dipositar la seva papereta en les eleccions al Consell Legislatiu --l'òrgan principal de Govern-- del 2016, segons xifres que ha recollit 'South China Morning Post'.

En districtes com City One, la participació ha superat el 70 per cent amb una assistència tan multitudinària que els col·legis electorals de la zona han tancat entre els aplaudiments de la població.

Les primeres reaccions dels experts apunten que aquesta alta participació beneficiaria l'oposició prodemocràtica al Govern de Hong Kong, que en aquesta ocasió ha decidit comparèixer com un front unit davant la disgregació tradicional dels seus candidats. "La saviesa convencional dicta que els pandemòcrates solen ser els principals beneficiats d'una participació elevada", ha declarat l'exministre de Transport i Habitatge, Anthony Cheung.