Actualitzat 20/5/2014 8:06:11 +00:00 CET

El cap de l'Exèrcit defensa la llei marcial perquè restablir l'ordre

BANGKOK, 20 May. (Reuters/EP)

 El cap d'Estat Major de l'Exèrcit de Terra de Tailàndia, el general Prayuth Chan Ocha, ha justificat la decisió de la cúpula militar d'imposar la llei marcial per la necessitat de restablir la llei i l'ordre al país i ha negat que aquesta mesura representi un cop d'Estat.

   El general Prayuth ha subratllat que les Forces Armades estan assumint la gestió de la seguretat pública com a conseqüència de les manifestacions violentes que s'han emportat per davant desenes de vides i han causat importants danys materials. Des del començament de les protestes contra el Govern, el novembre del 2013, unes 30 persones han mort en enfrontaments amb les forces de seguretat en manifestacions i com a conseqüència de l'explosió d'artefactes llançats contra les marxes.

   "Estem preocupats per la possibilitat que aquesta violència pugui danyar la seguretat de tot el país en general. Per tant, per restablir la llei i l'ordre, hem declarat la llei marcial", ha afirmat el general. "Demano a tots els grups d'activistes que detinguin totes les seves activitats i cooperin amb nosaltres per buscar una sortida a la crisi", ha afirmat.