Publicat 22/10/2019 11:39:05 +02:00CET

Suspenen el recompte de vots en quatre departaments davant les manifestacions i aldarulls a Bolívia

Eleccions en un col·legi electoral de La Paz, Bolívia
EUROPA PRESS

MADRID, 22 oct. (EUROPA PRESS) -

Els tribunals electorals departamentals (TED) de La Paz, Potosí, Chuquisaca i Cochabamba han declarat aquest dilluns l'estat d'alerta davant d'un seguit de "fets vandàlics" i han suspès el recompte de vots.

El vicepresident del TED de La Paz, Juan Pablo Torrez, ha justificat la decisió amb l'argument que no hi havia garanties per al personal, segons ha informat el diari local 'Página Siete'.

No obstant això, diversos testimonis han indicat que les paperetes s'estaven guardant en un domicili del carrer Panamá, on també s'han registrat enfrontaments entre els agents de la policia i els manifestants. Tal com mostren imatges difoses a través de la xarxa social Twitter, aquestes paperetes estaven marcades a favor del Moviment al Socialisme (MAS) de l'actual president, Evo Morales.

"S'han registrat diferents fets violents contra els nostres equips, els nostres notaris electorals i personal electoral del TED", ha explicat Torrez.

En aquest sentit, ha alertat que una vocal del TED ha estat presa com a "ostatge", cosa que ha obligat a sol·licitar la intervenció de les forces de seguretat per garantir la integritat de les persones.