Publicat 22/12/2019 13:13:51 +01:00CET

La suma de la gran coalició alemanya continua perdent suport en les enquestes

Angela Merkel
Bernd von Jutrczenka/dpa

BERLÍN, 22 des. (DPA/EP) -

L'última enquesta situa en un 42 per cent el suport als dos partits tradicionals alemanys, l'Unió Demòcrata Cristiana (CDU) d'Angela Merkel i l'històric Partit Socialdemòcrata alemany (SPD), que governen en la coneguda com la gran coalició. La xifra suposa un punt menys que la setmana anterior.

En concret, la CDU suma al costat del seu partit germà bavarès, l'Unió Social Cristiana (CSU) un 27 per cent de suport, mentre que l'SPD es queda amb el 15 per cent, segons l'enquesta setmanal d'Emnid per al diari dominical 'Bild am Sonntag'.

El partit Els Verds manté les bones prespectives i obté el 20 per cent, la mateixa xifra que la setmana passada; mentre que el partit ultradretà Alternativa per Alemanya (AfD) suma un 14 per cent (un punt més). Els postcomunistes de l'Esquerra i el Partit Democràtic Lliure (FDP) es queden en el 9 per cent cadascun.

L'enquesta d'Emnid s'ha elaborat a partir de 1.899 entrevistes que s'han dut a terme entre el 12 i el 18 de desembre. Les properes eleccions estan previstes per a la tardor del 2021, però el gir a l'esquerra en la cúpula de l'SPD podria provocar la ruptura de la gran coalició i un avançament electoral.