Publicat 10/5/2020 14:06:19 +02:00CET

Sturgeon es desmarca de tota proposta del Govern britànic per abandonar en breu el confinament

La ministra principal d'Escòcia, Nicola Sturgeon
Tom Eden/PA Wire/dpa

   MADRID, 10 maig (EUROPA PRESS) -

   La ministra principal d'Escòcia, Nicola Sturgeon, ha avisat aquest diumenge que es desvincularà de qualsevol proposta per abandonar el confinament com a mesura de restricció contra el coronavirus que el Govern britànic anunciarà en breu, tal com ha anticipat 'The Telegraph'.

   L'edició dominical del diari britànic obre amb el que podria tractar-se del nou missatge que el primer ministre britànic, Boris Johnson, transmetria a la població en el seu esperat discurs d'aquesta tarda: "Romaneu alerta. Controleu el virus. Salveu vides", un eslògan que no esmenta a cap moment la quarentena domiciliària.

   Sturgeon ha contestat a la portada a les xarxes socials. "És la primera vegada que veig el nou eslògan del primer ministre. Per descomptat que li correspon a ell decidir el que és més apropiat per a Anglaterra, però en aquest punt crític en el qual estem, 'Queda't a casa i salva vides' segueix sent el clar missatge que vull comunicar a Escòcia en aquest moment", ha fet saber en el seu compte de Twitter.

   "QUEDA'T A CASA", ha reiterat en majúscules. "PROTEGEIX EL SISTEMA SANITARI. SALVA VIDES".

    Un total de 1.847 persones han mort a causa del coronavirus a Escòcia, on es té constància de 13.305 casos, segons el balanç del Govern escocès actualitzat al dissabte.

el més llegit

 1. 1

  Nysltar de Blanes crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos i ja n'ha venudes 2 milions als Estats Units

 2. 2

  L'Ajuntament de Vic ven l'edifici del Seminari Vell per 1,3 MEUR a l'empresa Bayés Salut

 3. 3

  El ple de Barcelona aprova retirar la Medalla d'Or a Heribert Barrera amb els vots contraris d'ERC i JxCat

 4. 4

  AMPLIACIÓ:Nysltar de Blanes crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos i ja n'ha venudes 2 milions als Estats Units

 5. 5

  AMPLIACIÓ:Tarragona viu un moment històric amb el ball de l’àliga i el lleó a la catedral