Publicat 13/3/2019 11:06:57 +01:00CET

Stephen Barclay veu com "un risc més gran" el fracàs del Brexit davant d'una sortida sense pacte

Brexit team leaves to Brussels
Stefan Rousseau/PA Wire/dpa

LONDRES, 13 mar� (Reuters/EP) -

El ministre britnic pel Brexit, Stephen Barclay, ha assegurat aquest dimecres que un fracs del procés de sortida de la Unió Europea representa per al Regne Unit "un risc més gran" que un divorci sense acord amb les autoritats comunitries.

Els parlamentaris britnics votaran aquest dimecres a la tarda si volen que el país afronti un Brexit sense acord el 29 de mar després del rebuig d'aquest dimarts a la Cambra dels Comuns al pla proposat per la primera ministra britnica, Theresa May, després de la declaració vinculant signada pel president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker.

"Si em porten a un punt final en qu haig de triar entre que no hi hagi acord o que no hi hagi Brexit... Crec que l'absncia d'acord ser molt més perturbadora per a l'economia i planteja qüestions greus per a la unió", ha afirmat Barclay, en declaracions a la rdio de la BBC.

"Per crec que l'absncia del Brexit seria catastrfica per a la nostra democrcia. Entre aquestes dues opcions molt desagrables, penso que l'absncia del Brexit és el risc més gran", ha assenyalat. El missatge del ministre britnic pel Brexit arriba hores abans que la Cambra dels Comuns es pronunci sobre la possibilitat que el país abandoni la Unió Europea el 29 de mar sense segellar un acord amb la Unió Europea.