Publicat 12/4/2019 11:08:40 +02:00CET

La sonda espacial israeliana Beresheet s'estavella contra la superfície lunar

Recreación de la sonda Génesis
SPACE IL

MADRID, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

La sonda Beresheet, primera d'Israel i de finanament privat al món amb destinació a la superfície lunar, s'ha estavellat aquest dijous contra el satllit després de presentar una srie d'errors tcnics durant la maniobra de descens, segons ha informat el diari local 'Jerusalem Post'.

Mentre la nau s'acostava a la Lluna, la companyia israeliana SpaceIL ha perdut el contacte diverses vegades. Els científics esperaven que la nau aterrés al cap de pocs minuts per s'ha estavellat contra la superfície lunar després d'uns problemes al motor.

Beresheet, que en hebreu remet a la frase bíblica 'En el principi', havia viatjat per l'espai durant set setmanes en una srie d'rbites en expansió al voltant de la Terra abans de passar a la influncia gravitatria de la Lluna la setmana passada.

El primer ministre israeli, Benjamin Netanyahu, ha indicat que Israel continuar provant-ho. "Israel aterrar a la Lluna!", ha assegurat.

Fins ara, només tres pasos han aconseguit dur a terme un aterratge "suau" a la superfície lunar: els Estats Units, l'antiga Unió Sovitica i la Xina.